דגים הם בריאים, במיוחד אם הם שמנים ועשירים בשני סוגים של חומצות שומן אומגה 3. אתה צריך לאכול לפחות שתי מנות בשבוע כדי להפחית את הסיכון למחלות לב וכלי דם
בקצרה:
איגוד הלב האמריקני קבע כי חומצות שומן אומגה -3 הנמצאות בדגי ים עמוקים מועילות ללבם של אנשים בריאים וחולי לב. עם זאת, מחקרים חדשים מצביעים על כך שאומגה 3 אינה מפחיתה את הסיכון להתקף לב, שבץ או מוות בטרם עת.
אז מה לעשות?
ההמלצה כעת היא להניח כי אומגה -3 מועיל ללב ולהמשיך לצרוך אותו ביתר שאת.
רוצה לשמור על בריאות הלב שלך?
הכלל הראשון שאתה צריך לאמץ הוא לאכול דגים – ורבים – ממי ים עמוקים וקרים. ולא כמו כל דבר אחר בחיים: במקרה זה עדיף לבחור את האפשרות השומנית.
איגוד הלב האמריקני קבע כי חומצות שומן אומגה -3 מועילות ללב של אנשים בריאים, אנשים בסיכון גבוה למחלות לב וכלי דם, ואנשים שכבר יש מחלות אלה. מחקרים הראו כי חומצות שומן אומגה -3 מומלצות ביותר עבור אנשים עם מחלות לב וכלי דם מכיוון שהם מפחיתים את הסיכון לאירועים אחרים. מחקרים מקיפים הראו כי אומגה -3 עשוי להועיל לאנשים בסיכון מוגבר למחלת לב כלילית.
כמה דגים מומלץ לאכול בשבוע?
מומלץ לאכול דגים שמנים לפחות פעמיים בשבוע, אך לא יותר מארבע מנות בשבוע למבוגרים ושתי מנות בשבוע עבור ילדים, נשים בהריון או אמהות מניקות – כי דגים יכולים להכיל כמויות רעילות של כספית ודיאוקסין. אלה דגים כמו מקרל, פורל, הרינג, סרדינים, טונה וסלמון.
דגים אלה הם מקור טוב של חלבון ואינם מכילים כמות גבוהה של שומן רווי, בניגוד לבשר שומני. דגים אלה עשירים גם בשני סוגים של חומצות שומן אומגה -3: חומצה Eicosapentaenoic ו Docosahexaenoic חומצה, או בקיצור: EPA ו- DHA.
איגוד הלב האמריקני ממליץ לאכול טופו וסוגים אחרים של פולי סויה, קנולה, אגוזים וזרעי פשתן. מזונות אלה מכילים חומצה שומן אלפא לינולנית שיכולה להפוך חומצת שומן אומגה -3 בגוף. עם זאת, מחקרים נוספים נדרשים כדי לקבוע אם יש קשר סיבה ותוצאה בין חומצה אלפא לינולנית ומחלות לב.
כמה אומגה 3 זקוק הגוף שלי?
מחקרים שונים מציעים כי תוספי אומגה 3 עשויים להפחית את התמותה ואת תחלואה ממחלות לב וכלי דם (התקף לב ושבץ). הם יכולים גם להאט את ההתקדמות של טרשת עורקים בחולים עם מחלת לב כלילית. עם זאת יש צורך במחקרים נוספים כדי לאשר ולהגדיר טוב יותר את היתרונות של מניעת אומגה 3 של מחלות אלה.
המינון האופטימלי הוא לא ממש ברור. ממצאים ממחקרים שונים עולה כי מינון של 0.5 עד 1.8 גרם ביום (מדגים או תוספי תזונה) ומינון של 1.5 עד 3 גרם ביום של חומצה אלפא-לינולינית. ההמלצה לאנשים ללא מחלת לב, אתה צריך לצרוך מגוון של דגים (רצוי של דגים שומניים) לפחות פעמיים בשבוע מזונות עשירים בחומצה אלפא לינולנית (זרעי פשתן, קנולה ושמן סויה).
עבור אנשים עם מחלת לב ידועה, ההמלצה היא לצרוך 1 גרם של EPA + DHA ליום, רצוי דגים שמנים. אתה יכול לשקול תוספת EPA + DHA כמוסות. במקרים בהם יש מקום להורדת הטריגליצרידים בדם, ההמלצה היא לצרוך 2-4 אונקיות של EPA + DHA ליום בצורה של כמוסות. חולים אשר לוקחים יותר משלושה גרם כמוסות צריך לעשות זאת כחלק מעקב רפואי. צריכה מוגברת עלולה לגרום לדימום מוגבר אצל אנשים מסוימים. (אומגה 3 דגית משפיעה על הטסיות בדם)
עדיין לא בטוח כי אומגה 3 טוב הלב שלך?
מחקר שפורסם בינואר 2007 מצא כי רמות נמוכות של חומצות שומן אומגה -3 הן גורם סיכון עצמאי לתסמונת כלילית חריפה (ACS) בקרב צעירים. הביטוי הבולט ביותר של ACS הוא אנגינה.
החוקרים ניתחו את הרכב חומצות השומן בדם של 94 אנשים שסבלו מתסמונת כלילית חמורה ו -94 בקרות אחרות והתאימו להם לפי גיל, מין וגזע. הגיל הממוצע היה 47. החוקרים בחרו את המטופלים הצעירים ביותר מבין 1,000 מטופלים כדי לחקור את התרומה הפוטנציאלית של חומצות שומן לסיכון לתסמונת כלילית חמורה אצל אלו שהחלה במחלתם בגיל צעיר.
התוצאות פורסמו בעיתון האמריקני לקרדיולוגיה. "תכולת אומגה -3 נמוכה בדם היא סמן של סיכון ACS", כותבים המחברים. אומגה 3 הוא גם גורם מגן מפני מחלת לב, וראיות חזקות יותר מן הראיות כי שומן טרנס מזיק.
אז אומגה 3 בהחלט מגן על הלב שלי?
עדיין לא ניתן לתת תשובה חד-משמעית לשאלה זו. מחקר שפורסם בספטמבר 2012 מראה כי אומגה 3 אינה מפחיתה את הסיכון להתקף לב, שבץ או מוות בטרם עת.
המחקר, שפורסם בכתב העת Journal of American Medical Association
על ההבדל בין האומגה 3 הצמחי לדגי
בשנים האחרונות, בעקבות ההאצה של תוספי התזונה בכלל, ושל אומגה 3 בפרט, הציבור נעשה מודע יותר ויותר לצורך באומגה -3 בגוף האדם.
עם זאת, עם המודעות מגיע גם השפע, "והצרכן" אינטליגנטי "" לא מראה מיומנות במוצר זה ונחיצותו.
המקורות של אומגה 3 מחולקים לשניים: צמחים ודגים. מקורו של אומגה 3 בטבע הוא צמחים!
אומגה 3 הנמצא בכבד של דגים הוא למעשה תוצר של אכילה של אצות שהדגים אוכלים.
מערכת העיכול של דגים יכולה לפרק את אומגה 3 המקורי (צמחי), המכונה גם ALA, (חומצה אלפא לינולנית) לתוך חומצות שומן DHA ו- EPA אשר למעשה שהן למעשהמוצריה.
לפיכך, כאשר אנו צורכים אומגה -3 כי הגוף האנושי (כמו דגים) יודע איך להמיר אומגה -3 לדגית:
ALA EPA, DHA
כלומר, אדם הצורך אומגה 3 צמחי מספק לגופו גם את הדגי, אך לא הפוך!
יותר מזה, ה RDA (צריכה יומית מומלצת) מדבר על צריכת יומי מומלצת של ירקות אומגה -3 (לא דגים!).
מחקרים רבים שנערכו בשנים האחרונות הצליחו לבודד את היתרונות של האומגה 3 הצמחית, יתר על כן, השוואות בין צריכת אומגה -3 מצמחים ודגים, מראה על תועלת ברורה עבור הצמחים.
אז למה אנחנו יכולים למצוא "חסידים" של אומגה-3 דגית?:
חוזק כף הרגל (שמן דגים)
פרסום מדיה מסיבית
אומגה 3 הוא מוצר "חדש" יחסית בשוק תוספי המזון, ויש קצת בורות לגביו
חלקים של הרפואה הקונבנציונלית מבוססים על מחקרים של 30 שנים או יותר שלא למדו על מקור צמחי מבודד.
בשנים האחרונות, בשל הזיהום הגובר באוקיינוסים, ורמות גבוהות של כספית שנמצאה בדגים, והעובדה שדגים שומניים מסוג אומגה -3 אינם מומלצים לנשים בהריון או לנשים מניקות או אנשים שצורכים מדללי דם, חלה התעניינות מחדש באומגה -3 צמחית, ואת היתרונות שהיא מציעה, דגים.
מקורות חדשים של אומגה -3 איכותית ניתן למצוא בזנים של צמח המרווה המרושתת, זרעי chia ופשתן.
לאחרונה הוציאה חברת ג'וס פלאס
תערובת של חומצות אומגה "אומגה בלנד"
אומגה בלנד הוא שילוב מבוסס צמחים של חומצות שומן אומגה 3, 5, 6, 7 ו 9, המכילות DHA, EPA ו- ALA, שמקורן בפירות, אצות ושמנים של זרעים. על ידי קצירת אומגה ממקור אצות במקום דגים באמצעות טכניקה של כבישה קרה על הזרעים שלנו כדי לשמור על טוהר החומרים המזינים, כך הבטיחו תערובת אומגה שהוא בר קיימא וידידותי לסביבה.
Comments