דוחן הוא ממשפחת הדגנים. אבל בהשוואה לרובם, אינו "מקפיץ" את רמת הסוכר כמו רבים. הוא כמו הכוסמת, קינואה ואמרנט- מצוינים עבורנו- כפחמימה מלאה, משביעה ומאוזנת מבחינת ערך גליקמי.
הדוחן עשיר במגנזיום, מינרל המפחית את לחץ הדם ואת הסיכון להתקפי לב ושבץ. הדוחן הוא גם מקור מעולה לאשלגן, אשר גם מסייע בשמירה על לחץ דם תקין. הפחתת לחץ הדם היא אחת מהדרכים הטובות ביותר להגן על מערכת כלי הדם והלב שלנו.
הדוחן מתקבל כמו קוסקוס עבה. הוא ניטרלי ולכן כל רוטב או מרק יהיו מצוינים איתו. עם הכנה נכונה הילדים יחשבו שהכנת קוסקוס- רק אחר.
כדי להכין את הדוחן משתמשים ב 1 כוס דוחן ו 1/1/4 כוסות מים רותחים עם מעט שמן ומלח. מכינים בדיוק כמו אורז ולאחר שהדוחן מוכן מערבבים בעזרת מזלג כדי להפריד בין הגרגירים. לא כדאי לקנות דוחן אורגני, יש לו נטיה להפוך לדייסה.
אז חייבת לשתף בכמה מתכונים מומלצים במיוחד:
קציצות דוחן:
500 גר דוחן
2 גמבות קצוצות
2 בצלים קצוצים
2 שיני שום כתושים
1 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית פלפל שחור, 2 כפיות מלח
2 כפות רסק עגבניות ללא סוכר
3 כפות טחינה גולמית
לשטוף את הדוחן ולסנן מנוזלים ולהכניס לסיר, להוסיף מים בגובה 1 סמ מעל הדוחן ולכסות.
להביא לרתיחה ולהעביר ללהבה הנמוכה ביותר. לבשל עד שכל הנוזלים נספגים. לפתוח את המכסה ולקרר את הדוחן.
במקביל במחבת גדולה להזהיב את הבצלים והמגבות בשמן זית, להוסיף פפריקה שום ופלפל שחור. לערבב להוריד המהאשר ולקרר. לערבב את הכל המרכיבים יחד - ולהוסיף את הטחינה הגולמית.
ליצור קציצות בגודל כדורי פינג פונג - לאפות כ 35 דק ב 180 מעלות.
טעים חם, קר בתוספת סלט או ירקות מבושלים.
תבשיל דוחן:
1 כוס דוחן
2 כוסות מים רותחים
2 פלפלים קצוצים
1 סלרי קצוץ-כולל העלים
1 סלסלת פטריות קצוצה
4 עגבניות חתוכות לקוביות
1 בצל קצוץ לרצועות דקות
3 שיני שום פרוסות דק
מלח/רוטב סויהכפית פפריקה מתוקה
פלפל שחור גרוס
שמן זית
שוטפים את הדוחן , מסננים ומייבשים
בסיר קולים דוחן, מוסיפים 2 כוסות מים ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה 20-30 דק עד שהנוזלים נספגים. מסירים מהאש ומשאירים את הסיר מכוסה כ 10 דק. אחרי 10 דק מערבבים בעדינות עם מזל ומוסיפים כף רוטב סויה/מלח. התבשיל אמור לצאת עיסתי - לא להיבהל.
במחבת רחבה מחממים שמן זית מעט ומטגנים בצל עד השחמה. מוסיפים שום פלפל סלרי ומאדים. מוסיפים פטריות וממשיכים לאדות. מוסיפים עגבניות ותבלינים. מכסים את המחבת ומבשלים עוד 4-5 דק עד שהכל רך ועסיסי. שופכים את הירקות מהמחבת אל סיר הדוחן ומערבבים , טועמים ומתקנים תיבול.
בהצלחה!!!
Comments