פורים בפתח...וזו הזדמנות נהדרת לדבר על "מסכות"!! אנשים עוטים שלל סוגי מסכות כדי לשמור על עצמם מבלי לדעת שכל מה שהם רוצים באמת הוא לחזור אל האני האמיתי שלהם, אל האני שרק מחכה שמישהו יוריד כבר את המסכה הזאת ויאפשר לו לפרוץ בלי פחד. שומן הוא מסכה "מצוינת"... כי שומן באמת מכסה, הוא מכסה את הגוף האמיתי שלי, הוא מכסה את הרצונות שלי, הוא מכסה את הדפוסים שיש בי, לפעמים הוא אפילו מכסה את החלומות שלי, כי כל עוד הוא קיים, המחשבה אומרת לי שאני לא אוכל להגשים אותם. שומן הוא המסכה האולטימטיבית כי כשיש לי אותו אני לפעמים מרשה לעצמי להשאר במקום, לא להתחיל, לא לעשות, לא לנסות כי ממילא אני לא אצליח, כי ממילא לא רואים אותי, כי אני מוסתרת תחתיו ואז המחשבה שוב אומרת לי "ואולי עדיף שכך". כי מה יקרה לי אם פתאום לא יהיה שומן? אם פתאום יתגלה האני האמיתי שלי? מה יקרה אם גם אחרי שהשומן לא יהיה אני לא אהיה מאושרת? מה יקרה אם גם אחרי שהשומן לא יהיה אני ארגיש דחויה? מה יקרה לי אז? בדר"כ התשובה היא עלייה במשקל... שומן הוא רק מסכה אחת מתוך מגוון של מסכות אך לפעמים השומן הוא המסכה האחרונה, כלומר היא זו שמכסה את כל שאר המסכות. "מסכת העל", הראשונה להתקלף.
אז...איך מסירים מסכות, אתo בטח תוהים..... ברכות, כמו שמסירים תחבושת, בכל פעם קצת. לפני שכולן תרדנה, הוא צריך להיות מוכן להחשף ולחשוף את עצמו. בכל קילוף יתעורר פחד, הפחד מסמן שינוי. כדי להגיע לאמת, לאור האמיתי אנחנו צריכים, לקלף שכבה אחר שכבה, להסיר מסכה אחרי מסכה, השכבה הראשונה היא הקילוגרמים שעוטפים אותנו, כשהם מתחילים לנשור, הם מסירים איתם מסכות ושכבות, זה לא קורה ביום אחד, זו עבודה אמיתית, זה תהליך שלוקח זמן, למידה, הסתגלות והתבוננות (וכל מי שירד במשקל ועלה הכל בחזרה, תנסו לבדוק מאיזה מסכה היה לכם הכי קשה להפרד- זו דרך התבוננות נפשית פנימה).
חג שמח!! מקווה שתחגגו כמו שצריך את החג וזה לא אומר להנות רק מאוכל,
אלא מדברים אחרים שקיימים סביבנו.
אם החלטם לטעום משהו קטנטן מהחגיגות,אזנו את המשך היום- ביס לא יהרוג אתכן וגם לא יעלה אתכם במשקל אבל אל תהרסו הכל ברגע. זכרו את המסכות ומה הן מסתירות. ועם בפורים עסקנו... אז איך לא- מתכון לעוגיות פורים בריאות, פשוטות וקלילות:
*עוגיות פרג שוקולד לפורים*
חומרים:
1 כוס (250 מ"ל) חלב (או חלב שקדים)
3 כפות שמן קוקוס
1 גרידה מתפוז גדול, שטוף ומיובש (אופציונאלי)
כוס וחצי (180 גרם) פרג טחון טרי
1/3 כוס+1 כף (80 גרם) סוכר חום כהה
2 כפות טחינה גולמית, טחינת שקדים או חמאת בוטנים
לחומרים היבשים:
1 כוס (140 גרם) קמח כוסמין לבן, מנופה
1/2 כפית סודה לשתייה
1 כפית אבקת אפיה
קורט מלח
150 גרם שוקולד מריר קצוץ גס- עדיף 70-85% קקאו
לזרייה מעל: 50-30 גרם פרג טחון
הכנה:
1. מחממים בסיר בינוני חלב, שמן קוקוס וגרירת תפוז עד רתיחה עדינה. מוסיפים פרג טחון וסוכר, מנמיכים מעט את הלהבה ומבשלים חמש דקות תוך ערבוב מתמיד ועל בעבוע חלש. מכבים את האש (לא כל החלב ייספג בפרג- התערובת שתתקבל תהיה לחה מאוד). מוסיפים טחינה גולמית, מערבבים ומצננים 20 דקות, לפחות.
2. מנפים לקערית את כל החומרים היבשים (מלבד השוקולד). מוסיפים אותם לתערובת החלב-פרג, ומערבבים מעט. מוסיפים שוקולד קצוץ, מערבבים מעט.
3. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה לפחות- עדיף ללילה.
4. מחממים תנור ל- 170 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
5. מגלגלים לכדורים קטנים (בגודל של אגוז מלך), מניחים במרווחים זה מזה, זורים פרג טחון ואופים 10 דקות. מצננים בתבנית ושומרים בקופסא אטומה.
פשוט, טעים, מקורי ובריא!!
מתכון לאוזני המן:
מצרכים (20 יחידות): 1.5 כוסות קמח מלא 80 אחוז 1 כפית שטוחה אבקת אפיה 2 כפות סוכר 1 ביצה טרופה (בינונית-M) 5 כפות שמן קנולה 4 כפות מים
מילויים: ממרח תמרים, ממרח חלבה, פרג... לקישוט: אבקת סוכר
הכנה: 1. מערבבים היטב בקערה קמח עם אבקת אפיה. מוסיפים סוכר, ביצה, שמן ומים (בהדרגה ולפי הצורך) ומערבבים. לשים עד לקבלת בצק אחיד (במידה שהבצק יבש ופירורי- הוסיפו כפית מים בכל פעם והמשיכו ללוש).
2. מחממים תנור ל180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
3. פזרים מעט קמח על משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעובי דק (ניתן לעטוף את הבצק בניילון נצמד ולהכניסו למקרר במשך כ – 30 דקות ורק אז לרדד).
4. קורצים עיגולים בעזרת כוס רחבה. בעזרת שתי כפיות מניחים כמות של כחצי כפית ממרח במרכז כל עיגול.
5. סוגרים כל עיגול למשולש ומהדקים היטב את השוליים-להרטיב מעט במים (אחרת ייפתחו בזמן האפייה. ניתן גם להקפיא את המגש עם העוגיות ל20 דק כדי שהשוליים לא יפתחו בזמן האפייה).
6. מניחים על נייר אפיה ומכניסים לתנור למשך 13-15 דקות עד שהבצק מעט זהוב בשוליים.
7. מצננים בחוץ (העוגיות מתקשות ומקבלות פריכות לאחר צינון) ומפזרים אבקת סוכר.
חג שמח ובתאבון 🤡