כיסא וונדה Wonda Chair; בגרמנית Wonda משמעה "פלא".
הכיסא נולד מתוך המחשבה על רהיט ביתי ההופך למכשיר אימון, בבחינת "כל בית צריך כיסא".
את ההשראה לבניית הכסא קיבל פילאטיס מאקרובטים ואמני קרקס.
בשנת 1931 ג’וזף פילאטיס הצג לראשונה את כסא הפילאטיס (Wunda chair). זו היתה כורסא קטנה שאפשר לשים בכל בית. וכאשר הופכים אותה, היא הופכת למכשיר כושר. הכסא כלל מושב, פדל ושני קפיצים שאפשרו את תנועת הפדל.
הגירסה הרווחת היא שג’וזף בנה את הכיסא כדי שהמתעמלים שלו יוכלו לתרגל גם בבית. ממש כמו ההליכונים של ימינו.
ג'וזף עצמו, השתמש בכסא ככלי שיקומי, בעיקר לתלמידים עם פציעות בברכיים. וגם לטובת המתעמלים היותר מתקדמים וחזקים שלו.
הוא קרא לו כסא הפלאים ( Wunda בא מהמילה פלא) כי האמין שהכסא יכול לעשות פלאים ליכולות הגוף שלנו.
רפרטואר התרגילים על הכיסא, אותם המציאו ג'וזף והתלמידה שלו קאתי גראנט, הם הכי דומים לפעולות יומיומית. המשטח הקטן של הכסא והתרגול במנחים מאתגרים, מצריכים מהמתאמנים דיוק וגיוס של שרירי גוף רבים. הכסא מתאים גם לחיזוק ומתיחת קבוצות שרירים שמופעלות פחות בעבודה עם מכשירים אחרים, למשל שרירי היציבה. התרגילים עליו מאתגרים ודורשים כוח, שליטה בגוף, קורדינציה ושיווי משקל. מערכת קפיצים בתחתית הכיסא מאפשרת מגוון רחב של תרגילים, כולל וריאציות שונות לחיזוק.
הכסא תוכנן ועוצב במיוחד כדי לחזק ולמתוח קבוצות שרירים שאינן נגישות או שאינן מופעלות בקלות בעת האימון עם מכשירים ושיטות אימון אחרות.
יש לכסא מגוון רחב של תרגילים, בכל הרמות. בתחתית הכיסא יש מערכת קפיצים שמאפשרת לשנות את רמת המתח שבה בהתאם לתרגיל ולמתאמן. האימון על הכסא מתאים גם לאנשים אחרי פציעה ולנשים בהיריון. השימוש בכיסא מעניק רפרטואר רחב של תרגילים לכל גוף ולכל רמה – מרמת המתחילים ועד למתקדמים ביותר. העבודה עימו פונקציונלית מאוד, ומאתגרת במיוחד בגלל עבודה כנגד כוח הכבידה.