טו בשבט הגיע, חג הפירות היבשים. כמו בכל ט"ו בשבט, אנו מארחים או מתארחים, עוברים בעבודה או בגני הילדים ורואים שפע של פירות יבשים- אז רגע עצרו!!
פירות יבשים דלים מאוד בנתרן ועשירים מאוד באשלגן ובכך מסייעים במניעת יתר לחץ דם. הם גם עשירים בסיבים תזונתיים, אשר מסייעים להקניית תחושת שובע ולמנוע מחלות שונות וחיוניים ליציאות סדירות. בחלקם נוגדי חימצון, ואף ברזל, כמו משמש. אבל חשוב להקפיד על המינון, מכוון ויש בהם ערך גליקמי גבוה וחלקם עשירים בסוכר.
ולצורך המאורע קבלו: #מתכון מפנק לעוגיות טעימות, קלות ובריאות!!!#
מצרכים: 2 חלבונים חצי כוס סוכר חום (אפשר להוסיף נגיעת סילאן/דבש/מייפל) כוס גרעיני חמניה כוס גרעיני דלעת כוס שומשום אפשר להוסיף עוד מרכיבים אהובים כמו- שוקולד ציפס, צימוקים שחורים, שקדים מולבנים, פיסטוקים....
הכנה:
מערבבים את כל המרכיבים יחד לתערובת אחידה, משטחים על תבנית אפייה ואופים כ 15 דק על חום נמוך של 160 מעלות. כשמתקרר- פשוט לשבור לחתיכות ולאחסן בקופסא אטומה.