top of page

ירוק, ירוק ועוד קצת ירוק....

עודכן: 23 באפר׳ 2020


ירוק, ירוק ירוק!!!

אז... עלי כוסברה, סלק, בייבי ופטרוזיליה עשירים במגוון רחב של ויטמינים, מינרלים, פיטוכימיקלים, המשמשים בגוף כנוגדי חמון, נוגדי דלקת ועוד. בלא מעט מחקרים, ירקות עליים וירוקים כהים היו בראש רשימת המזונות בעלי התכולה הגבוהה ביותר של מספר רב של רכיבים בריאים לרבות ויטמנים ומינרלים כמו ויטמין C, ויטמין K, חומצה פולית, אשלגן, מגנזיון, ברזל ועוד.

רכיבים תזונתיים אלה: א. עשויים לתרום במנגנונים שונים להפחתת תהליכי חמצון ודלקת ב. להפחתת רמות לחץ דם והפחתת רמות הומאוציסטאין בדם, מה שמיטיב עם בריאות כלי הדם והלב. ג. הם גם עשויילסיים בשמירה על בריאות העין והפחתת הסיכון לסכרת וסרטן. ד. הם מהווים מקור לסיבים תזונתיים התורמים להסדרת פעילות מערכת העיכול, יציאות סדירות ונוחות, להפחתת רמות הכולסטרול וויסות רמות הגלוקוז בדם ה. הם מכילים כמויות גבוהות של כלורופיל. הכלורופיל עשוי לסייע נגד צרבת, מעבר המינרלים בקלות לתא ובכך תרומתם להגנה מפני סרטן המעי הגס.

הירוקים, מעודדים שריפת שומן, ובהחלט נצפו מקרים כי הוספתם תרמה לירידה מהירה ואיכותית יותר.

אל תפחדו הוסיפו אותם לארוחות, לסלטים, לחביתות, לשייקים, לבישולים השונים, לאפייה...


bottom of page