הנתרן הוא ויטמין חשוב המתקשרת לפעילות לבבית.
נתרן עלול לגרום לאגירת נוזלים וכתוצאה מכך לעלייה בלחץ הדם ולהכבדה על פעילות הלב.
כשאוכלים כמות גדולה יחסית של מלח (נתרן), הגוף נוטה לצבור נוזלים ב 24-48 שעות שלאחר מכן. אפשר בדרך זו לצבור עד 2 קילו של נוזלים שיתבטאו כמובן גם במשקל.
נתרן נמצא במזונות כמו: מלח שולחן, סושי, סויה, גבינות והדגים המלוחים, שימורים, רטבים מוכנים ומזון מעובד ומוכן.
אז מה עושים?
מומלץ לא להישקל אחרי שאוכלים כמות כדולה של מלח והכי טוב- פשוט להפחית בכמות הנתרן!
איך ניתן להפחית כמות נתרן בתזונה יומיומית:
א. בדיקת תוויות מזון לתכולת נתרן והשוואה בין מותגים ובתוך המגוון בחרו את אלו בהם כמות הנתרן נמוכה יותר
ב. אכלו יותר מזונות טריים- פירותוירקות, בשרים רזים, דגים ועופות.
ג. הימנעו מהוספת מלח בזמן בישול או ליד השולחן או הקטן את הכמות.
ד. השתמשו בתיבול אחר כמו- פלפל, בצל, שום,עשבי תיבול טריים ומיובשים, פטרוזיליה, שמיר, מיצי הדרים, קליפות הדרים וחומץ.