הכוסמין הוא דגן עשיר בחלבון, בסיבים תזונתיים, בוויטמינים (כגון ויטמיני B, ניאצין, מנגן ונחושת) ומינרלים.
תכולת הגלוטן פחותה מאשר בחיטה ולכן הוא פחות אלרגני אך הוא עדיין, למרבה הצער, אסור לחולי צליאק.
הניאצין שבכוסמין מסייע באיזון רמות השומנים בדם ויש הטוענים כי הכוסמין יעיל במיוחד לסובלים ממיגרנות, על שום תכולת וויטמין B2 הגבוהה שבו.
הכוסמין, כמו כל דגן מלא, עשוי לסייע במניעת טרשת עורקים ובשמירה על שלמות כלי דם. בזכות תכולת הסיבים התזונתיים הגבוהה הוא מסייע בחילוף החומרים.
מהמומלצים ביותר בדגנים זה הכוסמין והשיפון -זכרי זאת.
וכעת קבלו מתכון מנצח ללחמניות כוסמין:
קמח כוסמין - 500 גרם,
שמרים יבשים-10 גרם.
מלח דק- 2 כפיות,
אגוזי מלך- 1/2 כוס שבורים גס(לא חובה),
מים 250 מ"ל.
שמן זית- 2 כפות.
סילאן ללא תוספת סוכר- 3 כפות,
שיבולת שועל-8 כפיות,
עשבי תיבול יבשים- 2 כפיות לפי הטעם.
מערבבים את כל המצרכים במיקסר כ 10 דק מכסי בניילון נצמד ומתפיחים כשעה.
אם הבצק יבש מדי מוסיפים עוד חצי כוס מים בהדרגה (לפני ההתפחה).
יוצרים כדורים, מורחים עם מברשת מעט שמן זית אפשר לפזר מעל מעט שיבולת שועל לפי הטעם או קצח או שומשום ואופים 180 מעלות טורבו לכ 30 דק.
אפשר להניח תבנית עם מים רותחים בתחתית התנור (יוצא קרום פריך קריספי).
יוצא בערך 12-13 יחידות. כל לחמניה שווה מנת פחמימה אחת (מחליפה 3 לחמית/1 שיפון).
בבוקר שיש 2 מנות פחמימה כמו היום זה 2 לחמניות. כן כן!!!
זה יוצא נהדר, בריא וטעיםםםםם. אחלה כריך גם לילדים!
ואפשר בהחלט להקפיא אבל הכי טעים איך שיוצא מהתנור....
Comments